Back

Maggie's Cancer Centre Manchester

Creating a space to unwind

The supporting structure of Maggie's Cancer Centre in Manchester today presents itself as a filigree Framework with 17 axex. The surfaces of the components are made of spruce and have a furniture quality. The roof, inner and outer walls, and the ceiling were produced in a timer frame construction. The entire structure was prefabricated and installed by a mixed team of British and Swiss specialists. We actively assisted and advised the customer throughout the project. «The team from Blumer-Lehmann AG managed to integrate the centre into the green surroundings. We decided to go with wood as the main component of the construction,» says Diego Alejandro Teixeira of the world-renowned architectural firm Foster + Partners. Sustainability was very important to the customer. «Thanks to the expertise of our partner, we were able to create a therapeutic space in harmony with the environment,» continues Teixeira. Our professionalism and attention to detail are a perfect fit with the quality Standards of Maggie’s Cancer Centres. 

 

 

Type of project:
Health care / Cancer Centre
Client:
Architect:
Timber construction:
General contractor:
Location:
Manchester, United Kingdom
Year:
2015